- ENQUESTA -
CREUS QUE ETS SOSTENIBLE?
Vols conèixer quin nivell de sostenibilitat té el teu dia a dia? Ets restaurador/a i vols saber si el teu negoci és sostenible? Respon la següent enquesta i amb només 10 preguntes ho descobriràs!
01 de 10
En referència amb l’aprovisionament d’aliments, aquests provenen o són…
- De proveïdors locals
- De proveïdors sostenibles
- De kilòmetre zero
02 de 10
Els aliments que es serveixen al nostre restaurant són
- De qualitat certificada
- Ecològics a la carta
- De temporada, però això preparem menús estacionals
- Provinents dels nostres horts propis o de la agroecologia
- De denominació d'origen
03 de 10
En relació amb el reciclatge, posem en pràctica les següents mesures:
- Fem una reutilització i minimització dels residus
- Separem i tractem dels residus tant de la cuina com de la sala (inerts i orgànics)
- Portem a terme un tractament de l'oli
- Portem a terme iniciatives de reaprofitament dels aliments
04 de 10
Pel que fa al disseny del restaurant, quantes d’aquestes característiques de l’eco disseny empreu?
- Il·luminació natural
- Reducció de materials en el mobiliari
- Materials de construcció reutilitzables o reciclables
- Productes eficients energèticament
- La construcció evita el plàstic i es prioritzen materials com el vidre o la fusta
05 de 10
Quantes d’aquestes mesures d’estalvi d’aigua apliques al teu restaurant?
- A les aixetes tenim controladors del cabdal
- Reutilitzen l’aigua de la cuina i en fem diversos usos
- Els electrodomèstics i maquinària de rentat és energèticament eficient (A++ o A+++)
- Es consumeix aigua de l'aixeta en gerres de vidre tant empleats com clients
- Tenim instal·lades cisternes de doble descàrrega als lavabos
06 de 10
Quantes d’aquestes mesures d’estalvi d’electricitat apliques al teu restaurant?
- Tenim instal·lats sistemes de control de consum
- Comptem amb energia amb certificat verd
- Tenim instal·lades plaques fotovoltaiques
- Els equipaments de la cuina són de baix consum elèctric
07 de 10
Pel que fa al gas, quines d’aquestes mesures apliques?
- Tenim instal·lats sistemes de control de consum
- Els equipaments de la cuina són de baix consum
08 de 10
09 de 10
Per al transport i la logística del restaurant:
- Fem servir vehicles elèctrics o mixtes per la distribució
- Comptem amb una logística sostenible (minimitzar petjada de carboni, contaminació ambiental, soroll, residus...)
- Els nostres proveïdors apliquem la optimització y eficiència a rutes i emmagatzematge
10 de 10
També portem a terme pràctiques responsables com…
- Iniciatives de responsabilitat social
- Comptem amb reconeixements per la nostra acció sostenible
- Som socis de Restaurants Sostenibles
- Comuniquem als nostres clients les mesures sostenibles que prenem
01 de 10
L’aigua que bevem a casa és...
- De l’aixeta
- D’una font recarregable d’aigua
- De garrafes o ampolles d’aigua d’usar i tirar
02 de 10
03 de 10
Per anar a la feina em desplaço
- En cotxe (vehicle privat)
- A peu o en bici
- En transport públic o patinet elèctric
04 de 10
Compro roba...
- Una vegada al mes
- Quasi cada setmana
- Només quan necessito alguna peça que no tinc
05 de 10
Compro aliments
- De proximitat i als comerços del barri o al mercat
- A supermercats i grans superfícies i sense mirar el seu origen
- Als supermercats, a vegades em fixo en la seva procedència
06 de 10
A casa, reciclo…
- Sempre. Tinc contenidors de tots els colors i estic molt conscienciat/da
- Mai o gairebé mai. No faig separació de brossa
- Sempre que puc. Alguns residus són molt fàcils de reciclar, d’altres no tant...
07 de 10
Respecte als aliments...
- Tinc un hort a casa i sempre compro aliments ecològics
- Compro ous campers de gallines criades en llibertat
- Realment mai m'hi fixo si són ecològics o no...
08 de 10
Pel que fa a la meva alimentació setmanal...
- Sóc molt compulsiu, quan vaig al super sempre acabo comprant de més
- Faig llista del què he de comprar, planifico els menjars de la setmana i així no desaprofito aliments
- No planifico el què menjo cada dia, però no llenço menjar
09 de 10
Sobre electrodomèstics i energia…
- Faig servir electrodomèstics de baix consum i llums LED
- Sempre em deixo els llums i els electrodomèstic encesos i em salten els ploms moltes vegades...
- Faig servir puntualment estufa a l'hivern i ventilador a l'estiu i intento abrigar-me quan fa fred i obrir finestres quan fa calor
10 de 10
El meu recolzament a la sostenibilitat…
- És total. Sóc activista, vaig a manifestacions i intento convèncer a la gent que m’envolta perquè s’hi sumi
- Estic a favor. Intento fer coses per la sostenibilitat en el meu dia a dia i a petita escala
- Penso que és un tema que està de moda i que ja passarà...